Alvisun 74 Публикувано Декември 11, 2022 Сподели Публикувано Декември 11, 2022 Вечен фенер от пластмасова бутилка За любителите на палатковите лагери От обикновена пластмасова бутилка можете да си направите фенер, който работи без батерии. В основата му лежат природните свойства на луминофора. Инжинерите одавна знаят, че луминофора свети сам по себе си в ултравиолетова светлина, а ако му дадеш малко импулс, то светлината става видима. Импулса се дава много просто - необходима е малко кинетична енергия - накратко казано бутилката с луминофор е неоходимо само малко да я потриеш и тя започва да свети с естествена светлина. Самият фенер се прави просто - необходимо е да напълниш пластмасовата бутилка с луминофор, да я разтресеш малко и готово - фенерът работи. За вечеря пред лампата тази батерия не стига, но ако са паднали всички батерии, светлината му е напълно достатъчна, особено в палатката. Източик: безкрайните дебри на итернет Цитат Link to comment Сподели и в: More sharing options...
marian.vladimirov 1 Публикувано Октомври 17, 2023 Сподели Публикувано Октомври 17, 2023 Аз почнах сам да си правя ремонт на апартамента. Влизах в едни форуми да чета по ей такива теми "направи си сам" и накрая от това направи си сам дойдоха тези момчета https://maistordom.com/ и ми оправиха глупостите, които бях направил . 1 Цитат Link to comment Сподели и в: More sharing options...
Recommended Posts
Присъединете се към нас
Може да публикувате съобщение, след като се регистрирате. Ако имате акаунт, влезте сега,за да публикувате с него.
Забележка: Вашият пост ще се нуждае от одобрение от екипа, преди да стане видим.